You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Groenere wagens bij de overheid?

Groenere wagens bij de overheid?


By Jos De Meyer - Posted on 26 September 2016

ecoscore.jpg

Op het vlak van de CO2-reductie en andere inspanningen ten bate van het klimaat wil de Vlaamse overheid verder het goede voorbeeld geven, stelt minister Homans van Binnenlands Bestuur in haar antwoord op de bezorgdheid en de vraag hierover van Vlaams parlementslid Jos De Meyer.
De gemiddelde ecoscore van het wagenpark van de Vlaamse overheid is van 54,62 in 2010 nu verhoogd tot 57,87 in 2014. Uit cijfers van minister-president Bourgeois blijkt bovendien dat de wagens van de kabinetten en de ministers meestal nog een betere ecoscore halen, maar vaak gaat het ook om duurdere wagens. De Tesla S85 van het kabinet van minister Tommelein haalt met een ecoscore van 82 het beste resultaat, maar goedkoop is die niet, met een maandelijks leasingbedrag van €2.338,44. Per jaar kost die daarmee meer aan leasing dan de aanschafwaarde van de Toyota Auris (€ 22.918 ) van het zelfde kabinet. Die Toyota doet het met een ecoscore van 78 overigens ook niet slecht.
Een goede ecoscore gaat niet noodzakelijk samen met een hoge kostprijs. Wij merken wel dat de oudste wagens de slechtste score halen.

Tags