You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Nieuwe veerboot tussen Lillo en Liefkenshoek!

Nieuwe veerboot tussen Lillo en Liefkenshoek!


By Jos De Meyer - Posted on 19 May 2017

veerboot Lillo - Doel - foto Kristof Pieters.jpg

Er komt een nieuwe multifunctionele veerboot voor het traject Lillo - Liefkenshoek. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft dit laten weten op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V).
"Momenteel zit de nieuwe multifunctionele veerboot nog in een studiefase", zegt minister Ben Weyts. "De aanbesteding is nog niet gepland en zal pas worden gepubliceerd in functie van de nog te nemen opties voor deze veerboot. We verwachten de nieuwe boot begin 2019 te kunnen inzetten."
In het investeringsprogramma van de dienst Vloot is alvast 4,3 miljoen euro begroot. In een eerste fase moet eerst een nieuwe steiger gebouwd worden ter hoogte van Fort Liefkenshoek.
"Er wordt echter ook gedacht om deze veerboot een extra traject te laten varen naar een eveneens nieuw te bouwen steiger ter hoogte van de Ketenislaan", zegt minister Ben Weyts. "Dit kadert in de komst van de waterbus. Het onderzoek naar de haalbaarheid van dit plan is echter nog lopende", besluit minister van Mobiliteit Ben Weyts. (Het Laatste Nieuws, PKM;foto: Kristof Pieters)