You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Klussende leerkrachten op school: verzekerd als ze een doorlopend contract hebben

Klussende leerkrachten op school: verzekerd als ze een doorlopend contract hebben


By Jos De Meyer - Posted on 28 June 2017

lekkende kraan_1.JPG

Als na de drukte bij het eind van het schooljaar de kalmte van de vakantie overneemt, betekent dat niet dat de scholen ook twee maand gesloten zijn. Er wordt nog administratief werk geleverd, er worden inschrijvingen afgehandeld, en lokalen worden in orde gebracht. In vele gevallen maakt men ook van de leerlingvrije periode gebruik voor kleine herstellingen en opfrissingswerken. Daarvoor worden naast het onderhoudspersoneel soms ook leerkrachten ingezet.
Leerkrachten met een contract van doorlopende duur vallen ook in de vakantie onder de gewone school-en ongevallenverzekering, antwoordde minister Crevits op mijn vraag hierover. Personeelsleden bij wie de aanstelling eindigt op 30 juni zijn verzekerd tot één week na het eind van het schooljaar. Voor startende personeelsleden begint de verzekering te lopen vanaf de laatste week van augustus. Voor andere betrokkenen en buiten die verzekerde periodes moet een aparte verzekering worden afgesloten.
Uiteraard geldt de arbeidsongevallenverzekering enkel voor eigen personeelsleden van de school. (foto: Bruno Van Gasse)

Tags