You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Veilig fietsen langs Molenbeek tussen Stekene en Sint-Niklaas

Veilig fietsen langs Molenbeek tussen Stekene en Sint-Niklaas


By Jos De Meyer - Posted on 30 August 2017

2017-08-29 - Molenbeek.jpg

De nieuwe fietsweg langs de Molenbeek is 1.483 meter lang en drie meter breed en sluit aan op het bestaande fietspad vanaf Stekene Dorp langs de Stekense Vaart. Dit fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse Lange AfstandsFietspadennetwerk (LAF). In een volgende fase wordt de 2,7 km lange verbinding richting Pijkedreef gerealiseerd. Het ontwerp hiervan is intussen in volle gang.

“Op die manier worden de kernen van Stekene, Sint Pauwels en Sint-Gillis-Waas vlot verbonden met centrum Sint-Niklaas en vormt de fietsweg dé verbinding vanuit de stad richting het bosrijke Wase platteland”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Voor zowel pendelaars, schoolgaande jeugd als recreanten wordt het fietspad een veilig alternatief voor de drukke N403 en de dichtbebouwde gemeentewegen.”
Het fietspad langs de Molenbeek betekent een investering van 302.406 euro. De provincie financierde hiervan 60%, de Vlaamse overheid 40%. De gemeente Sint-Gillis-Waas stelde de gronden ter beschikking en wordt na oplevering eigenaar van de fietsweg. Samen met de stad Sint-Niklaas staat ze verder in voor het goed beheer en onderhoud. (Het Nieuwsblad, gvdv)