You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / "Oplossing zwaar vrachtverkeer op lange baan"

"Oplossing zwaar vrachtverkeer op lange baan"


By Jos De Meyer - Posted on 23 September 2017

TVOOST.jpg

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wacht de resultaten van de tellingen op de Wase wegen af om samen met de lokale besturen te overleggen over oplossingen voor het vele vrachtverkeer in het Waasland.
"Op dit moment is er wel al een studieopdracht voor de capaciteitsuitbreiding van de autosnelweg E17 tussen Sint-Niklaas en Kruibeke gelanceerd", antwoordde Weyts op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) uit Sint-Niklaas, die niet onder de indruk is.
Vrachtvervoer
"Dit is echt een processie van Echternach. Het is ontgoochelend om de inspanningen voor de Antwerpse regio te vergelijken met het gebrek aan vooruitgang voor de Wase mobiliteitsproblemen. Het toenemend vrachtvervoer zorgt voor grote problemen in het noorden van het Waasland. De wegen slibben dicht en om files te vermijden, zoekt het doorgaand vrachtverkeer steeds vaker de secundaire wegen op, met alle gevolgen voor dorpen als Nieuwkerken, Sint-Pauwels, Vrasene, Steendorp en Melsele. En daar heeft ook de kilometerheffing mee te maken. Er is dus een efficiënte en gecoördineerde aanpak nodig, mét de provincie en het Vlaamse gewest."
Noodzakelijke stap
" Het mobiliteitsplan van de Wase burgemeesters, gecoördineerd door Interwaas, is een noodzakelijke stap in de goede richting met onder meer een mogelijke capaciteitsuitbreiding van de E17 en de E34 en een kleinschalige verbinding tussen beiden. Er is een studie gelanceerd, maar die zal volgens de minister wel drie jaar in beslag nemen." (Het Laatste Nieuws, JVS)