You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Bedrijfswagens vergroenen sneller dan het wagenpark van de Vlaamse overheid

Bedrijfswagens vergroenen sneller dan het wagenpark van de Vlaamse overheid


By Jos De Meyer - Posted on 28 September 2017

ecoscore.jpg

Het wagenpark van de Vlaamse overheid vergroent, maar de vergroening onder de bedrijfswagens gaat nog sneller. Dat concludeert Vlaams parlementslid Jos De Meyer (CD&V) op basis van cijfers die hij heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA).
De dienstvoertuigen van de Vlaamse ministers worden jaar na jaar groener. Zo was de gemiddelde ecoscore van de Vlaamse dienstvoertuigen in 2010 nog 54,62. In 2015 was dat verbeterd naar 58,57. De ecoscore geeft met een waarde van 1 tot 100 aan hoe milieuvriendelijk uw voertuig is. Hoe hoger de score, hoe beter voor het milieu.
De Vlaamse dienstvoertuigen scoren daarmee beter dan de privéwagens, waar de ecoscore in dezelfde periode verbeterde van 52,8 naar 57,8, maar minder goed dan de bedrijfswagens, waar de gemiddelde ecoscore intussen 59,7 bedraagt.
Uit de gegevens die CD&V-parlementslid De Meyer heeft opgevraagd, blijkt nog dat binnen de Vlaamse regering de BMW 530e iPerformance van minister van Welzijn Jo Vandeurzen de beste ecoscore heeft (79) en de Audi A4 van minister van Mobiliteit Ben Weyts (59) de laagste.
Qua kostprijs heeft minister-president Geert Bourgeois het duurste dienstvoertuig, een BMW 740 Le iPerformance. Dat voertuig kost 2.576,33 euro aan lease per maand. Het goedkoopste is een Citroën C1 van het kabinet van minister van Onderwijs Hilde Crevits. Die wagen heeft een aanschafprijs van 9.825,90 euro. (Belga)

Tags