You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Minister Crevits blijft geloven in het Startersplatform

Minister Crevits blijft geloven in het Startersplatform


By Jos De Meyer - Posted on 03 October 2017

20171002 commissie onderwijs jdm.jpg

We blijven werken aan een systeem dat beginnende leerkrachten meer werkzekerheid geeft, stelde minister Crevits van Onderwijs op de commissievergadering van 27 september 2017.
Hoewel er al jaren een lerarentekort is, blijft een groot aantal beginnende leerkrachten hangen in tijdelijke opdrachten en periodes van werkloosheid. Commissielid Jos De Meyer vroeg naar een stand van zaken.
De studie over taakbelasting van leraren zal tegen het eind van het huidige schooljaar worden opgeleverd, maar de minister wil al vroeger nagaan of een “Starterspool” kan leiden tot meer stabiliteit en betere inzet van niet-benoemde leerkrachten. Mogelijk zal zo’n startersplatform er voor het basisonderwijs anders uitzien dan voor het secundair onderwijs, maar de minister merkt wel op dat ook bij de sociale partners een consensus groeit, en het is duidelijk haar bedoeling om het systeem nog tijdens deze legislatuur uit te werken. Een positieve zaak, stelde De Meyer, waarvoor men wellicht best extra financiële middelen uittrekt.

https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1190518...

Tags