You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / "September 2018 is geen fetisj, maar er moet hard doorgewerkt worden" (Crevits)

"September 2018 is geen fetisj, maar er moet hard doorgewerkt worden" (Crevits)


By Jos De Meyer - Posted on 11 November 2017

Minister Hilde Crevits en Jos De Meyer.jpg

Er is nog geen beslissing over een eventueel uitstel van de modernisering van het secundair onderwijs. De Vlaamse regering moet zich nog over de kwestie buigen. "September 2018 is voor mij geen fetisj, maar er moet hard doorgewerkt worden", zo heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Jos De Meyer (CD&V), Caroline Gennez (sp.a) en Koen Daniƫls (N-VA).
Zal de geplande hervorming van het secundair onderwijs nu ingaan op 1 september 2018 zoals gepland (en zoals ook herhaald door minister-president Geert Bourgeois in de Septemberverklaring, red.) of komt er een jaar uitstel zoals verschillende onderwijsverstrekkers, de Vlaamse Onderwijsraad en ook verschillende politieke partijen vragen?
De kogel is nog niet door de kerk. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is druk bezig aan een overlegronde met de onderwijsverstrekkers, vakbonden, scholieren,... Nadien zal de kwestie besproken worden in de schoot van de Vlaamse regering.
Volgens minister Crevits is september 2018 voor haar "geen fetisj". Maar het is voor de minister wel belangrijk dat er "hard wordt doorgewerkt" en dat de modernisering van het secundair onderwijs gekoppeld wordt aan de invoering van de nieuwe eindtermen en het duaal leren.
"We moeten goed vooruit in die drie dossiers. Ik wil dat er hard wordt doorgewerkt. Het is een kans van nu of nooit", aldus minister Crevits. "Je kan altijd redenen vinden om niets te doen. Je kan altijd problemen vinden. Maar problemen moet je proberen op te lossen", klonk het.
De CD&V-minister is alvast tevreden dat de onderwijsverstrekkers zich uitdrukkelijk hebben geƫngageerd de hervorming door te voeren. "Men heeft gezegd dat men voluit wil meewerken en dat men niet met de voeten zal gaan slepen", aldus minister Crevits. (Belga)

Tags