You are hereBlogs / Jos De Meyer's blog / Vijf bruggen over E17 worden gesaneerd.

Vijf bruggen over E17 worden gesaneerd.


By Jos De Meyer - Posted on 14 February 2018

20180214 - brug Hoogkamerstraat - foto GVH.jpg

Er worden 5 bruggen gesaneerd over de E 17 in Temse, Kruibeke en Beervelde, antwoordde minister Weyts van Mobiliteit en Openbare werken op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Jos De Meyer.
Over de E17 worden de bruggen in de Hoogkamerstraat te Temse en in de Burchtstraat te Kruibeke gesaneerd met aanleg of aanpassing van de fietspaden. Bij deze werken worden de wegverharding, de waterdichting en de bruguitrusting (leuning, voegen, waterafvoer, opleggingen) vernieuwd en worden betonherstellingen en beschermingswerken aan de bruggen uitgevoerd.
Bij twee bruggen in de Landmolenstraat te Temse en in de Kruibekestraat te Temse/Kruibeke worden de wegverharding, waterdichting en de bruguitrusting (leuning, voegen, waterafvoer, opleggingen) vernieuwd en worden betonherstellingen en beschermingswerken aan de bruggen uitgevoerd. Ook wordt er bekeken om een volwaardig fiets- of voetpad op de bruggen te plaatsen.
Naast deze bruggen wordt binnen hetzelfde project een beperkte herstelling aan de brug Eethoek over de E17 te Beervelde (km 63,6) voorzien. Hier worden de opleggingen van de brug vernieuwd, samen met betonherstellingen en beschermingswerken.
Voor het eerste project is de samenwerking met de gemeentes Kruibeke en Temse uitgewerkt naar de fietspaden toe. In de loop van 2018 wordt het bestek afgewerkt naar publicatie toe. Voor het tweede project wordt het bestek in de loop van 2018 afgewerkt naar publicatie toe.
In de loop van 2018 worden het bestek en de meetstaat afgewerkt. De publicatie zal eind 2018 volgen. De uitvoering van de werken is voorzien voor 2019.
Jos De Meyer reageert tevreden op het antwoord van de minister, en hoopt dat de timing zeker gerespecteerd wordt.
----------

Vier bruggen over de E17 krijgen opknapbeurt in 2019
Vier bruggen over de E17 in Temse en Kruibeke krijgen volgend jaar een broodnodige herstelbeurt. Veel fietsers en pendelaars klagen al lang over de slechte staat en het gebrek aan fietsvoorzieningen.
Het is nog een jaartje wachten maar dan worden vier bruggen over de E17 aangepakt. Er zijn twee verschillende projecten uitgewerkt. “Het eerste project betreft het saneren van de bruggen over de E17 in de Hoogkamerstraat te Temse en in de Burchtstraat te Kruibeke. Daarbij voorzien we de aanleg of aanpassing van de fietspaden op deze bruggen. Bij deze werken worden ook de wegverharding, de waterdichting en de bruguitrusting vernieuwd en worden betonherstellingen en beschermingswerken aan de bruggen uitgevoerd”, kondigt Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aan, na een vraag van Vlaams parlementslid Jos De Meyer. Voor dit project werkt het Vlaams Gewest samen met de gemeentebesturen van Kruibeke en Temse.
In het tweede project worden nog eens twee bruggen gerenoveerd. “Het gaat om de bruggen in de Landmolenstraat in Temse en in de Kruibekestraat in Kruibeke. Bij deze werken worden de wegverharding, waterdichting, de leuning, de voegen en de waterafvoer vernieuwd en worden betonherstellingen en beschermingswerken aan de bruggen uitgevoerd. Ook wordt er bekeken om een volwaardig fiets- of voetpad op de bruggen te plaatsen”, weet minister Weyts. Naast deze bruggen wordt binnen hetzelfde project een beperkte herstelling aan de brug Eethoek over de E17 in Beervelde voorzien. De voorbereidingen van beide projecten vinden nog dit jaar plaats. De uitvoering is voorzien voor 2019.
Geen verlichting
Veel fietsers vinden de werken positief maar zijn van mening dat hun geduld al te lang op de proef werd gesteld. “Ik pendel vier dagen per week tussen Temse en Sint-Niklaas, langs de brug in de Hoogkamerstraat”, vertelt Temsenaar Wim De Wolf. “De veiligheid is al langer een probleem. Vrachtwagens rijden heel dicht tegen de fietsers. Aan de ene kant van de brug is er geen verlichting. Daar is het uitkijken om niet te vallen door de putten in het donker. Het is nodig dat er eindelijk iets aan gedaan wordt.” (Het Nieuwsblad, Guy Van Vliet; foto: GVH)